Filteren op

Categorieën

Categorieën

Acrylaatkit
Acrylaatkit | Optimale hechtingseigenschappen

Acrylaatkit

Acrylaatkit

Acrylaatkit is een stroperig materiaal dat veel wordt gebruikt in de bouw. Het werkt ideaal als afdichting van muren, plafonds en gevels. Het beschikt bovendien over plasto-elastische eigenschappen. Dat wil zeggen dat deze kit na de uitharding alsnog een beetje elastisch blijft. Hierdoor vangt het druk en bewegingen op. Wanneer deze druk weg is, keert de kit na verloop van tijd weer terug in de oorspronkelijke vorm. De kit wordt geleverd in kokers met daarop een kitpistool. Hierdoor hoeft u geen apart kitpistool aan te schaffen voor het gebruik van dit materiaal.

 

De voordelen van acrylaatkit

Acrylaatkit brengt een aantal geweldige voordelen met zich mee. We zetten ze voor u op een rij.

 

Strakke afdichting

Ten eerste zorgt acrylaatkit voor een strakke afdichting van bijvoorbeeld muren, plafonds en gevels. Een goede afdichting ziet er mooi uit en zorgt er bovendien voor dat er zich geen vuil meer in de groeven verzamelt.

 

Multifunctioneel

Acrylaatkit is multifunctioneel. Het wordt namelijk niet alleen gebruikt voor een strakke afdichting, maar ook voor het verlijmen en opvullen van materialen.

 

Acrylaatkit als lijm

Acrylaatkit hecht zich op veel verschillende materialen. Zo kan het gebruikt worden voor het aan elkaar lijmen van hout, glas, baksteen, beton en metaal. Gezien de plasto-elastische eigenschappen van dit materiaal is het extra geschikt voor de verlijming van materialen die bij gebruik trillen of bewegen.

 

Acrylaatkit als opvulling

Daarnaast is acrylaatkit ook geschikt voor het opvullen van naden, kieren en spleten. Het voordeel van deze kit ten opzichte van andere opvulmaterialen is de elasticiteit en strakke afwerking. Bovendien kunt u het na het drogen nog verven.

 

Snel droog

Een ander voordeel van acrylaatkit is dat het zeer snel droog is. Waar de meeste kitsoorten tot wel 12 uur nodig hebben voor een eerste harde laag, is dat bij acrylaatkit doorgaans slechts 45 minuten. Hierdoor kunt u veel eerder beginnen met vervolgwerkzaamheden.

 

Overschilderbaar

Ook is de kit zeer geschikt ter beschildering. Hiervoor moet de kit wel volledig droog zijn. Alhoewel er na 45 minuten al een eerste harde laag is gevormd, moet u enkele dagen wachten totdat de kit ook vanbinnen volledig is opgedroogd. Dat komt doordat het binnenste gedeelte van de kit langzamer opdroogt dan de buitenkant. Wanneer u te vroeg begint met schilderen, loopt u het risico dat de kit niet meer volledig hard zal worden. Hierdoor gaat zowel de kit als de verf er na verloop van tijd niet goed uitzien of zelfs loslaten.

 

Watergedragen

Verder is acrylaatkit watergedragen. Dat wil zeggen dat het is gemaakt op basis van water. Dit brengt vier voordelen met zich mee.

 

Minder geur

Ten eerste heeft u bij watergedragen materialen minder last van ongewenste sterke geuren. Dat komt doordat water, in tegenstelling tot veel andere materialen die gebruikt worden als basis van kit, geurloos is.

 

Eenvoudig te verdunnen

Daarnaast is watergedragen kit zeer eenvoudig te verdunnen. Hiervoor hoeft u er simpelweg alleen wat water bij te doen en het te mengen. Het verdunnen van kit kan meerdere redenen hebben. Zo kunt u van eenzelfde hoeveelheid kit meer maken door het te verdunnen. Aan de andere kant zorgt het verdunnen van kit er ook voor dat het sneller opdroogt. Dit bespaart u bij spoedwerkzaamheden een hoop tijd.

 

Beter voor het milieu

Watergedragen kit is beter voor het milieu. Aangezien water een natuurlijk product is, brengt het geen milieuschade met zich mee. Andere materialen die als basis van een kit gebruikt worden, doen dat vaak wel. 

 

Betere hechting

Op de vierde plaats hecht een watergedragen kit op verschillende materialen beter dan een standaard kit. Dat komt doordat het snel en goed droogt en ook in de kleinste gaten en kieren terechtkomt. Het gaat hierdoor meer verbindingen aan met de ondergrond waardoor er een betere hechting ontstaat.

 

Geschikt voor de meeste ondergronden

Acrylaatkit is daarnaast geschikt voor de meeste ondergronden. Zo kunt u het gebruiken voor de afkitting, verlijming of opvulling van kozijnen, plinten, hoeken en plafonds. Materialen als hout, glas, baksteen, beton en metaal zijn voor de toepassing van deze kit allemaal geschikt.

 

Dispersie

Tot slot beschikt acrylaatkit over een goede dispersie. Dat is de mate van fijnheid waarmee een stof is gemengd met een andere stof. De inhoud van een koker acrylaatkit is daardoor zeer gelijkmatig. De eerste kits zijn dan ook hetzelfde als de laatste kits. Dit geeft uw woning of bedrijfspand een nette uitstraling.

 

Acrylaatkit gebruiken

Goed kitten met acrylaatkit verloopt in een aantal stappen. We zetten ze voor u op een rij.

 

Stofvrij maken

Ten eerste moet u de ondergrond stofvrij maken. Doet u dit niet, dan wordt de hechting een stuk minder sterk en gaat uw kit minder lang mee.

 

Ontvetten

Nadat u de ongrond stofvrij hebt gemaakt, is het tijd om het te ontvetten. Het is aan te raden om hiervoor een ontvettingsmiddel te gebruiken. Om het werktempo niet te veel te vertragen, kunt u het beste een ontvettingsmiddel gebruiken dat snel droogt. Voor de aanbreng van het middel is keukenpapier aan te raden. Spuit het middel op het papier en wrijf het rustig over de te kitten ondergrond. 

 

Snijd het kitpistool af

Nu de ondergrond klaar is, is het tijd om de acrylaatkit gereed te maken. Hiervoor dient u het kitpistool dat bovenop de koker zit af te snijden. Doe dit in een passende vorm. Wilt u een smalle kit aanbrengen? Snijd dan alleen het uiterste topje eraf. Heeft u een dikke kit nodig? Snijd het kitpistool dan een stuk verder af. Waar u het pistool ook afsnijdt, doe dit altijd in een hoek van 45 °C. Dit is namelijk de makkelijkste hoek om de kit netjes aan te brengen.

 

Kit aanbrengen

Na de voorbereiding bent u klaar om de kit strak aan te brengen. Houd de koker hiervoor in een hoek 45 °C ten opzichte van de ondergrond. Dat wil zeggen dat de volledige opening van het pistool tegen de ondergrond aanzit. Knijp vervolgens in de koker en probeer een gelijkmatige streep te trekken. Hoe strakker u de kit aanbrengt, des te eenvoudiger de afwerking in de volgende stap.

 

Afwerking

Voor een strakke afwerking van de kit kunt u zowel uw nagels als een kitspatel gebruiken. Afwerken met uw nagels is goedkoper en eenvoudiger en het gebruik van een kitspatel maakt het resultaat strakker. Welke methode u ook kiest, de afwerking van een kit begint met het aanbrengen van water en zeep op de kit. Hiermee kunt u de kit namelijk strak maken zonder dat er te veel kit wordt verwijderd of juist aan de ondergrond blijft plakken. 

 

Schoonmaken en drogen

Nadat de kit strak op de ondergrond zit, is het tijd om de omgeving schoon te maken. Zorg ervoor dat er geen ongewenste stukken kit blijven liggen. Na verharding is het namelijk een stuk lastiger om dit weg te krijgen. Vervolgens moet u de kit nog enkele dagen rustig laten drogen. Nadat de kit volledig gehard is, is het geschikt om te beschilderen.

 

Verlijmen en opvullen met acrylaatkit

Acrylaatkit is ook goed geschikt om materialen aan elkaar vast te lijmen of om naden, kieren en spleten op te vullen. De toepassing hiervan is vergelijkbaar met de zes stappen van het kitten.

 

Acrylaatkit varianten

Acrylaatkit is verkrijgbaar in twee verschillende varianten waarvan één verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. We zetten beide varianten voor u op een rij.

 

Dak en goot acrylaatkit

Ten eerste hebben we bij Metain de dak en goot variant. Deze is verkrijgbaar in de kleuren zwart en transparant. Een grootverpakking van twaalf kokers zwarte acrylaatkit is al verkrijgbaar voor een bedrag van €112,56 exclusief btw. Voor de transparante versie betaalt u bij ons voor twaalf stuks een bedrag van €150,00 exclusief btw. Beide kleuren hebben dezelfde eigenschappen. We zetten de drie belangrijksten voor u op een rij.

 

Temperatuur

De dak en goot aklyraatkit van Metain kan aangebracht worden op een temperatuur van 5 tot 40 °C. Hierdoor kunt u niet alleen binnen een strakke kit aanbrengen, maar ook buiten op een hete zomerdag. Na verharding is de temperatuurbestendigheid nog veel ruimer. De kit blijft dan op temperaturen tussen de -25 en 80 °C nog steeds in goede conditie. Hierdoor gaat de kit lang mee.

 

Huidvormingstijd

De huidvormingstijd van deze acrylaatkit is 10 minuten. Dat wil zeggen dat de buitenkant van de kit al na 10 minuten een harde laag heeft gekregen. Vanaf dat moment kunt u de kit zonder toezicht rustig laten drogen. De volledige verharding duurt enkele dagen.

 

Overschilderbaar

Net als de meeste acrylaatkits is onze dak en goot acrylaatkit overschilderbaar. Na volledige verharding is de kit dus eenvoudig te bedekken met verf. Hierdoor is een woning of bedrijfspand netjes en volledig naar wens in te richten.

 

Uni-fix 3 acrylaatkit

Daarnaast bieden we ook de uni-fix 3 acrylaatkit aan. Een verpakking van twaalf stuks is al verkrijgbaar voor een bedrag van €40 exclusief btw. 

 

Eigenschappen

Net als de dak en goot acrylaatkit is ook deze kit aan te brengen op temperaturen tussen de 5 en 40 °C en na verharding blijft deze kit goed tussen de -20 en 75 °C. De huidvormingstijd ervan is 7 minuten en de kit is bovendien overschilderbaar met watergedragen en synthetische verven. 

 

Er zijn 2 producten.

Item 1-2 van 2 in totaal item(s)
Actieve filters

Referentie: 8212130131

Acrylaatkit

Acrylaatkit is een hoogwaardig een component plasto-elastisch blijvend afdichtings- en vulmateriaal op basis van acrylaatdispersie. Goede hechtingseigenschappen, zelfs op vochtige ondergronden en overschilderbaar met alkyd- en watergedragen verven. Niet corrosief en vorstbestendig tot -15 C. Na doorharding bestand tegen incidentele waterbelasting. Deze...
Prijs € 40,00
Meer
Op voorraad