Filteren op

Categorieën

Categorieën

Chemische ankers
Chemische Ankers | De juiste bevestiging bij Metain.nl!

Chemische ankers

Chemisch anker

Chemische ankers

Bent u aan het klussen en op zoek naar geschikt en betrouwbaar bevestigingsmateriaal die zware constructies kunnen dragen en daarnaast ook multifunctioneel zijn? Ankers zijn voor dit soort klussen zeer geschikte onderdelen, waarbij de chemische anker een zeer handige optie is. Een chemisch anker is een verzamelnaam voor verschillende producten in deze categorie. Deze betrouwbare ankers zijn ideale bevestigingsmaterialen, die zware objecten kunnen dragen.

Er zijn verschillende soorten chemische ankers, zoals bijvoorbeeld polyesters, vinylesters, hybride mortels en pure epoxies. Elke variant heeft zo zijn eigen specialisme, waardoor u voor elke klus het juiste exemplaar kunt vinden. Maar hoe werken chemische ankers en waarom zijn deze ankers zo’n goede aankoop?

Hoe werken chemische ankers

Bij de verankering, die plaatsvindt via een chemisch anker, wordt een speciale pasta gebruikt. Met behulp van deze pasta wordt het mogelijk om zware constructies, zoals metselwerken of andere bouwconstructies, te bevestigen. De twee componenten in de pasta bestaan uit hars en een verharder. Deze componenten bevinden zich in de spuitkop, en worden bij het gebruiken van de ankers door een mechanische menger gemengd.

Met een kitpistool wordt een spuitanker pasta in een boorgat gespoten, waarna een bout of plug met een draaiende beweging ingebracht wordt. Dat zorgt voor een chemische reactie, waarna de ‘pasta’ zal uitharden. De uithardingstijd van de pasta is afhankelijk van de temperatuur van de ondergrond en ligt doorgaans rond de 60 minuten. De substantie zorgt voor een goede hechting en verbinding met harde materialen.

Het verharden van het mengsel kan met verschillende snelheden gebeuren. De snelheid van het verhardingsproces is dus afhankelijk van de temperatuur van de ondergrond, de omgeving en natuurlijk het anker zelf. Hoe kouder de temperaturen van de 3 factoren zijn, hoe trager de uitharding van het mengsel zal verlopen. Deze tijd, die nodig is om het mengsel te laten drogen, wordt ook wel de uithardingstijd of de droogtijd genoemd.

Naast de temperatuur, is voor een chemisch anker ook de droogtijd belangrijk. Doordat er verschillende soorten chemische ankers zijn, verschilt de droogtijd ook per anker. Zo kunnen ankers die gebaseerd zijn op polyester of vinylester hars een stuk sneller uitharden dan de pure epoxies. Bij onze chemische ankers kunt u altijd zeer snel ontdekken met welk soort u te maken heeft. Op onze website vermelden we de soorten zowel in de productnamen als de omschrijving, zodat u eenvoudig de juiste chemische ankers kunt vinden! 

Waarvoor zijn chemische ankers?

Chemische ankers zijn de ideale oplossing wanneer er verankering zonder spreid druk nodig is. Hierdoor hebben deze ankers een streepje voor op bijvoorbeeld pluggen, wanneer het gaat om dit soort verankeringen. Hierdoor zijn chemische ankers het ideale middel om zware constructies te dragen, waardoor muren die niet krachtig genoeg zijn alsnog meer draagkracht kunnen krijgen.

Chemische ankers worden in de muur gemonteerd, waarbij er eerst een gat in de muur wordt geboord. Dit gat hoort ongeveer even groot te zijn als de diameter van de chemische capsule. Na het boren wordt deze capsule geplaatst, om vervolgens met een boorhamer het tapeind in de capsule te draaien. Wanneer u het chemisch anker in de muur plaatst, wordt het mortelpatroon kapotgemaakt. Hierdoor ontstaat er een chemische reactie, die zorgt voor de chemische verbinding. Onze experts kunnen u alles vertellen over het gebruik van chemische ankers!

Waarvoor zijn chemische ankers?

Indien het niet voldoende is om een simpele mechanische bevestiging te gebruiken, dan kan een chemisch anker de perfecte oplossing zijn. Een chemisch anker wordt aangeraden indien er grote schuif- of trekkrachten aanwezig zijn. U kunt chemische ankers toepassen bij zowel vochtige als droge materialen. Chemische ankers zijn daarom uitermate geschikt voor verankering van zware objecten, dankzij de sterke verbinding met metaal, steen en/of beton. U kunt voor de toepassingen van chemische ankers bijvoorbeeld denken aan het vastzetten van hekwerken, vangrails, trappen en trapleuningen, balustrades, omheiningen, zonweringen en garagepoorten. Chemische ankers zijn zeer geschikt voor bevestigingen die aan hoge veiligheidseisen moeten voldoen en voor bevestiging van zware lasten.

Ons assortiment chemische ankers

U vindt in ons assortiment diverse hoogwaardige chemische ankers en benodigdheden, zoals zeefhulzen in diverse formaten. We bieden spuitankers aan die geschikt zijn voor verschillende materialen met verschillende spuitmonden. Wij bieden onder andere een spuitanker aan voor het maken van verbindingen die hoge krachten moeten kunnen weerstaan. Onze spuitankers zijn geschikt voor algemeen gebruik en voor toepassing in metselsteen, de meeste soorten natuursteen en gescheurd- en ongescheurd beton. Behalve chemische ankers vindt u in onze webshop een brede keuze aan andere soorten ankers: segmentankers, tap-ankersveiligheidsankers en blindbolts.

Chemische ankers bestellen

Wanneer u bezig bent met een klus, is het belangrijk dat u de juiste materialen voor uw klus klaar hebt liggen. Indien u graag goed voorbereid wil zijn of vragen heeft over onze chemische ankers, dan staan onze verkoopadviseurs voor u klaar, om zo de geschikte ankers te vinden voor uw klus! Dankzij onze ervaring denken wij met u mee en kunnen wij u van uitgebreid en deskundig advies voorzien, dat aansluit bij uw project. Met de chemische ankers van Metain bent u verzekerd van een veilige en solide bevestiging waar u op kunt vertrouwen. Wij leveren uw bestelling snel aan huis: pakketten worden over het algemeen dezelfde dag verzonden, wanneer u voor 15.00 uur bestelt en het bestelde item op voorraad is.

Ook wanneer u erachter komt dat u een ander soort anker nodig hebt, dan levert dat geen problemen op. Indien u andere ankers nodig heeft, kunt u de gekochte exemplaren binnen 30 dagen retourneren. Daarnaast staan we met onze klantenservice altijd voor u klaar, om al uw vragen over de chemische ankers in onze webshop, maar ook over andere producten, te beantwoorden. Zowel via de chatfunctie in de webshop, per e-mail en telefonisch zijn wij bereikbaar voor al uw vragen. Kortom, met onze hulp en advies proberen wij er samen voor te zorgen dat u de juiste aankoop voor uw klus kunt vinden!

Subcategorieën

Er zijn 8 producten.

Item 1-8 van 8 in totaal item(s)
Actieve filters