Filteren op

Categorieën

Categorieën

Lijmen & Kitten

Lijmen & Kitten

MS Polymeerkit

Wanneer wordt gesproken over polymeerkit, is dit vaak de verkorte benaming voor MS polymeerkit, waarbij de afkorting staat voor Modified Silane Polyether. Deze kit is een veelzijdig product dat geschikt is voor uiteenlopende toepassingen. Het is dan ook een ideale keuze wanneer u op zoek bent naar een duurzame afwerking.

Efficiënt werken en het voorkomen van nawerk of extra onderhoud is van groot belang bij bouwprojecten. Bij het plaatsen van sanitair of kozijnen, kunnen scheuren voorkomen worden door de juiste kitafdichtingen te gebruiken. Een goede kitvoeg met polymeerkit is dan ook een duurzame manier van kitten die door professionals over de hele wereld gewaardeerd wordt.

Polymeerkit is geschikt voor gebruik gedurende het hele jaar, waardoor het een zeer flexibele oplossing is. Het multifunctionele karakter van de MS polymeerkit draagt bij aan deze flexibiliteit. Polymeerkit kan gebruikt worden voor het dichten van kieren of scheuren, maar ook voor het leggen van tegelvloeren of andere bestrating. Dit maakt polymeerkit een veelzijdige oplossing voor uiteenlopende toepassingen.

Polymeerkit voor duurzame bouw resultaten in het Noord-Europese klimaat

Onze MS polymeerkit is uitermate geschikt voor het klimaat in ons eigen land. Bij het uithardingsproces van de kit heeft de luchtvochtigheid namelijk een belangrijke invloed. Doordat de luchtvochtigheid in Nederland relatief hoog is, is polymeerkit juist perfect in het Noordelijke klimaat. Wanneer u op zoek bent naar de ideale kit voor Nederlandse bouwproject, of voor projecten in bijvoorbeeld België of Duitsland, dan kunt u vertrouwen op polymeerkit.

In deze Noord-Europese landen zal polymeerkit sneller uitharden. Deze kenmerkende karakteristiek heeft een directe positieve invloed op de afronding van ieder project. Bovendien is de MS polymeerkit, vanwege de eigenschappen van de grondstoffen waarmee deze is samengesteld, op lange termijn goed bestand tegen de hoge luchtvochtigheid. De kit zal niet snel uitdrogen of scheuren. Daardoor zal de kit langdurig zijn functie behouden. Polymeerkit is geschikt voor een groot aantal verschillende materiaalsoorten. Denk bijvoorbeeld aan aluminium en baksteen. Als vakman kunt u hier uw voordeel mee doen! Één polymeerkit voor talloze project, werkt ruimtebesparend en voorkomt vergissingen en fouten.

Het maakt niet uit of uw bouwproject binnen- of buitenshuis is. De polymeerkit kan zo goed tegen luchtvochtigheid, dat u deze kitsoort overal kunt gebruiken. Het is daarom niet toevallig dat veel professionele klussers MS polymeerkit verkiezen boven andere soorten kit. Met name de multifunctionaliteit en duurzaamheid zijn grote voordelen, die ook uw projecten sneller en beter geklaard krijgen.

Wat de polymeerkit bovendien zeer duurzaam maakt, is dat deze geen weekmakers bevat die door weersinvloeden kunnen vervliegen. Met als gevolg een resultaat dat duurzaam is: het behoudt lang zijn oorspronkelijk kleur en blijft er als nieuw uitzien. Zelfs na blootstelling aan UV-licht of andere weersomstandigheden. De kit is indien gewenst ook overschilderbaar. Wanneer u op zoek bent naar een goede kit die voor verschillende bouwprojecten de beste oplossing is, dan is onze polymeerkit een uitstekende keuze.

De voordelen van de High Tack Kit van Metain Maak gebruik van de high tack kit van Metain en geniet van onderstaande voordelen:

 • Deze oersterke montagelijm is te gebruiken voor zware verlijming en montage. Maak gebruik van de High Tack Kit van Metain voor constructiewerkzaamheden en vrijwel alle ondergronden en materialen. Lijmklemmen of fixeer-tape zijn niet nodig.
 • Zelfs direct- en hoog belastbare verbindingen zijn krachtig te monteren met deze constructielijm.
 • Vibrerende constructies kunnen veilig en structureel worden verlijmd. Denk bijvoorbeeld aan apparaten- en machinebouw, maar ook gevelbouw en transportbouw. • Uiteenlopende materialen zoals natuur- en hardsteen, beton, graniet, marmer en spiegels. Met de High Tack Kit van Metain verlijmt u stevig kritische en poreuze materialen.
 • Plinten, lijsten, profielen, panelen, isolatie- en plaatmaterialen, houten balken, latten, stenen, tegels en nog veel meer bouwmaterialen kunnen stevig en veilig worden verlijmd met de High Tack Kit van Metain.
 • Het verlijmen van metaal maakt monteren in daken, gevels, containers en luchtkanalen gemakkelijker en veiliger. De High Tack Kit is te gebruiken in uiteenlopende industrie, carrosserie- en scheepsbouw.

321 Polymetain

Polymeerkit kunt u in verschillende soorten en maten vinden. Voor blijvende elasticiteit kiest u voor 321 Polymetain. In het assortiment van Metain kunt u maar liefst 8 verschillende soorten en maten ontdekken. Op deze wijze hebben wij er voor gezorgd dat er ook voor uw professionele verbouwingen of project een perfect exemplaar te vinden is in onze webshop. De 321 Polymetain kitten zijn blijvend elastisch. Doordat zij polymeerkit als basis hebben is de kit hoogwaardig en multifunctioneel. U kunt de 321 Polymetain dan ook zowel binnen- als buitenshuis gebruiken.

Van de 321 Polymetain kunt u dezelfde voordelen verwachten die andere polymeerkit met zich meebrengt. De kit is reukloos en is te gebruiken op veel verschillende bouwmaterialen. Daarnaast is de kit overschilderbaar en verloopt het uithardingsproces zeer snel. Onder de polymeerkits is de 321 polymetain daarom een goede keuze voor uiteenlopende projecten, renovaties en verbouwingen.

Voordelen van de 321 Polymetain

Wij vertelden u al over enkele voordelen van de 321 Polymetain, maar hier houdt het niet bij op. De multifunctionaliteit van dit product is zeer ruim, waardoor 321 Polymetain een fantastisch product is voor de onderstaande bouwmaterialen:

 • PVC
 • Trespa
 • Lood
 • Zink
 • Hout
 • Aluminium
 • Metaal
 • Roestvrijstaal
 • Koper
 • Beton
 • Natuursteen
 • Kunststoffen
 • Keramische tegels
 • En nog veel meer…

De 321 Polymetain is een zeer goede keuze voor bouwprojecten waar u verschillende soorten materiaal nodig hebt. Ook kunt u de kit gebruiken voor verschillende doeleinden. Bent u op zoek naar een kitsoort die handig is om ruimtes te vullen? Of een goede optie voor het voegen? Bij 321 Polymetain hoeft u niet te kiezen, aangezien deze kitsoort uitermate geschikt is voor beide activiteiten. Maak optimaal gebruik van dit voordeel! Heeft u vragen over de functionaliteit van onze 321 Polymetain? Vraag één van onze vriendelijke medewerkers om raad. Wij voorzien u van vrijblijvend en professioneel advies.

Met onze 321 Polymetain kit profiteert u van de volgende functionaliteiten.

 • Brede mogelijkheden in het afdichten van voegen en verlijmen van materialen.
 • Voor gevelconstructies en verbindingen in vloeren, daken, wanden en muren kunt u rekenen op deze veelzijdige afdichtingskit.
 • De 321 Polymetain is een flexibele montagelijm die kan worden gebruikt voor montage en constructie. Vrijwel alle bouwmaterialen kunnen worden verbonden met deze kitsoort!
 • Als voegafdichting is de 321 Polymetain schimmelwerend en kan worden toegepast in natte cellen, maar ook gekoelde ruimten en natuurlijk sanitair.
 • Verlijmen en monteren van uiteenlopende soorten steen, zoals marmer, natuursteen, graniet en beton. Maar ook onbehandelde houtsoorten zijn te monteren en verlijmen.
 • De UV-bestendigheid zorgt ervoor dat de 321 Polymetain uitstekend te gebruiken is als beglazingskit. Voor top- en hiel afdichting van ruiten. • Vibrerende constructies kunnen veilig worden verlijmd met de 321 Polymetain.
 • U kunt op de kitsoort rekenen voor het afdichten van metaaldelen. In daken, gevels, maar ook carrosserie-, container- en luchtkanalenbouw.
 • Het verlijmen van lateislabben en EPDM-folies in diverse constructies, inclusief daken, gevels en vijvers.
 • Verlijmen en monteren van spiegels, decoratiepanelen en gevels. • Omdat de 321 Polymetain overschilderbaar is, kan de kit worden gebruikt voor afdichten en vullen van voegen, kieren, gaatjes en scheuren.
 • In de bouwindustrie of transportsector kan de kitsoort worden ingezet voor renovatie, reparatie, onderhoud, montage en installatie.

Siliconenkit

Naast de diverse polymeerkitten heeft Metain natuurlijk ook een groot assortiment aan siliconenkitten. Dit komt omdat siliconenkit, net als polymeerkit, zeer breed inzetbaar is. Hierdoor is deze kitsoort handig voor enorm veel verschillende bouw, verbouw en renovatie projecten. Deze kitten zijn waterbestendig en een goed hulpmiddel bij bijvoorbeeld het afdichten van plekken. Sanitair, keuken, kozijnen en iedere andere plek waar u een waterbestendige kit nodig heeft.

Doordat siliconenkit bestendig is tegen hoge temperaturen en minder last heeft van schimmelvorming, is deze kit zeer handig voor klussen in en rondom keukens en badkamers. Echter, de inzetbaarheid van deze kit gaat veel verder dan deze ruimten. Gaat u aan de slag in uw garage of schuur? Of wordt het tijd om de zolder of huiskamer aan te pakken? Onze siliconenkit is uitermate geschikt voor het afdichten van kieren op water- en hittebestendige wijze. Voor tips kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met één van onze vriendelijke medewerkers.

Siliconenkit voor al uw bouwprojecten

Wanneer u op zoek bent naar de perfecte kit om scheuren en kieren te repareren, maar ook een geschikte keuze om voegen goed af te dichten, hebben wij voor u de perfecte kit. Siliconenkit is een veelgebruikte kitsoort, die geschikt is voor de meeste bouwprojecten Van wastafels tot vensterbanken. Op de meeste plekken is siliconenkit waterbestendig en daardoor ook opgewassen tegen vochtige plekken. De meeste siliconenkitten zijn zeer geschikt voor binnen- en buitenshuis. Dit komt niet alleen door de bestendigheid tegen vocht, maar ook tegen warmte en UV-straling. Siliconenkit is UV-bestendig, waardoor er amper sprake is van verkleuring. Zelfs over een lange tijd. De kit behoudt zijn schitterend heldere kleur en zal hierdoor zorgen voor een blijvende uitgesproken uitstraling. Dit is vooral voordelig wanneer u de kit toebrengt op plekken waar veel zonlicht komt. Wanneer u bijvoorbeeld de buitenkozijnen wil afwerken, dan is deze kitsoort de perfecte keuze.

Voordelen siliconenkit

Zoals u weet is siliconenkit multifunctioneel en toepasbaar in uiteenlopende situaties. Met deze flexibiliteit laat onze siliconenkit zich uitstekend gebruiken op verschillende bouwmaterialen en in uiteenlopende omgevingen. Wij vertellen u graag over de andere voordelen van siliconenkit!

Indien u reparatiewerkzaamheden aan natuursteen, sanitair of beglazing wilt uitvoeren, is siliconenkit een uiterst praktische oplossing. In deze gevallen kunt u spreken van een reparatiekit. Deze kitsoort geeft een nieuwe kitrand die de oude vervangt. Iedere reparatie ziet er daarom vernieuwend uit en u heeft het voordeel van een lange functionaliteit. Één van de andere voordelen is dat siliconenkit ook bruikbaar is als anti-bacteriële kit. Hierdoor is deze kit geschikt voor specifieke plekken, waar hygiëne zeer belangrijk is. Dit geldt natuurlijk voor een keuken, badkamer of sauna, maar ook voor ziekenhuizen, praktijken en andere plekken waar optimale hygiëne van belang is. Deze eigenschap maakt siliconenkit een ideaal middel om koel- en vriescellen, laboratoriums en ziekenhuizen af te kitten.

Verschil tussen siliconen- en polymeerkit

Zoals u heeft kunnen lezen hebben siliconenkit en polymeerkit veel gelijkenissen. Voor veel projecten zijn deze kitsoorten daarom een uitkomst.. Beide kitsoorten zijn multifunctioneel en kunnen op diverse locaties ingezet worden. Echter, er zijn ook de nodige verschillen tussen beide kitsoorten.

Zo is siliconenkit niet overschilderbaar, terwijl dit voor polymeerkit wel geldt. Een belangrijke factor in de keuze tussen beide kitsoorten, dus. Het is verstandig om deze afweging van tevoren mee te nemen. Zal de kit direct na, of zelfs lange tijd na montage overgeschilderd gaan worden. Wanneer deze mogelijkheid aanwezig is, wordt het gebruik van polymeerkit aangeraden. Vervelende verrassingen achteraf worden op deze wijze voorkomen.

Bij de siliconenkit is geen primer nodig. Dit komt doordat siliconenkit bestaat uit conventionele siliconen, waarbij de hechtingsbevorderaar al in de kit zit. Bij onze polymeerkit, die bestaat uit gemodificeerde silanen, is dit niet het geval. Beide kitsoorten hebben dus specifieke voor- en nadelen. Heeft u vragen over de geschiktheid van onze kitten voor uw project? Wilt u weten welke kitsoort UV-bestendig is, welke hitte- of vochtbestendig is, welke kitsoort overschilderd kan worden en welke geschikt is voor verlijming van uiteenlopende materiaalsoorten? Neem dan contact op met de deskundige medewerkers van Metain. Wij voorzien u van doordacht advies op maat en professionele tips!

Kit- en lijmverwijderaar

Wanneer wordt gesproken over bouwprojecten, wordt door de meeste mensen gedacht aan iets opbouwen. Maar een groot deel van veel projecten is ook de aandacht voor sloopwerkzaamheden. Dat betekent dus dat het bij een heleboel projecten noodzakelijk is om kit of lijm te verwijderen. Bij Metain hebben we een groot aantal mogelijkheden om deze werkzaamheden op de beste manier te voltooien. Door de juiste aandacht te besteden aan het verwijderen van kit en lijm geeft u de nieuwe kitrand nóg betere omstandigheden om uitstekend te functioneren.

U kunt dus bij Metain rekenen op een breed assortiment van de beste polymeer- en siliconenkit. Daarnaast kunt u ons vertrouwen wanneer het aankomt op de juiste kit- en lijmverwijderaars. Met een brede selectie van verschillende soorten kit- en lijmverwijderaars verwijdert u met onze hulp alle kitranden en lijmresten in een mum van tijd. Voor advies op maat en tips over de middelen die het meest effectief zijn in uw situatie, project of klus, kunt u terecht bij Metain. Onze uitstekend opgeleide medewerkers staan u vriendelijk te woord en geven u doordacht advies en persoonlijke service

Er zijn 35 producten.

Item 1-12 van 35 in totaal item(s)
Actieve filters

Referentie: 8112290290

Polymet transparant 290 ml

Polymet is een blijvend elastisch, hoogwaardige lijm- en afdichtingskit op basis van MS polymeer. Deze 100% pure polymeerkit zorgt voor zeer sterke verlijmingen en hoogwaardige afdichtingen voor binnen en buiten in de bouw en industrie sector. Polymet is weekmakervrij, heeft een zeer hoge aanvangshechting en is op de meeste materialen te gebruiken zonder...
Prijs € 10,56 Normale prijs € 16,25
Meer
Op voorraad

Referentie: 8112290291

Polymet wit 290 ml

Polymet is een blijvend elastisch, hoogwaardige lijm- en afdichtingskit op basis van MS polymeer. Deze 100% pure polymeerkit zorgt voor zeer sterke verlijmingen en hoogwaardige afdichtingen voor binnen en buiten in de bouw en industrie sector. Polymet is weekmakervrij, heeft een zeer hoge aanvangshechting en is op de meeste materialen te gebruiken zonder...
Prijs € 10,40 Normale prijs € 16,00
Meer
Op voorraad

Referentie: 8112290293

Polymet grijs 290 ml

Polymet is een blijvend elastisch, hoogwaardige lijm- en afdichtingskit op basis van MS polymeer. Deze 100% pure polymeerkit zorgt voor zeer sterke verlijmingen en hoogwaardige afdichtingen voor binnen en buiten in de bouw en industrie sector. Polymet is weekmakervrij, heeft een zeer hoge aanvangshechting en is op de meeste materialen te gebruiken zonder...
Prijs € 10,40 Normale prijs € 16,00
Meer
Op voorraad

Referentie: 8112290294

Polymet zwart 290 ml

Polymet is een blijvend elastisch, hoogwaardige lijm- en afdichtingskit op basis van MS polymeer. Deze 100% pure polymeerkit zorgt voor zeer sterke verlijmingen en hoogwaardige afdichtingen voor binnen en buiten in de bouw en industrie sector. Polymet is weekmakervrij, heeft een zeer hoge aanvangshechting en is op de meeste materialen te gebruiken zonder...
Prijs € 10,40 Normale prijs € 16,00
Meer
Op voorraad

Referentie: 8112400400

Polymet extreme wit 290 ml

Polymet is een blijvend elastisch, hoogwaardige lijm- en afdichtingskit op basis van MS polymeer. Deze 100% pure polymeerkit zorgt voor zeer sterke verlijmingen en hoogwaardige afdichtingen voor binnen en buiten in de bouw en industrie sector. Polymet is weekmakervrij, heeft een zeer hoge aanvangshechting en is op de meeste materialen te gebruiken zonder...
Prijs € 11,57 Normale prijs € 17,80
Meer
Op voorraad

Referentie: 8112400403

Polymet extreme zwart 290 ml

Polymet is een blijvend elastisch, hoogwaardige lijm- en afdichtingskit op basis van MS polymeer. Deze 100% pure polymeerkit zorgt voor zeer sterke verlijmingen en hoogwaardige afdichtingen voor binnen en buiten in de bouw en industrie sector. Polymet is weekmakervrij, heeft een zeer hoge aanvangshechting en is op de meeste materialen te gebruiken zonder...
Prijs € 11,57 Normale prijs € 17,80
Meer
Op voorraad

Referentie: 8112450310

PU constructielijm 310 ml D4

PU-Constructietix Super D4 is een ijzersterke, zeer snel vochtverhardende, thixotrope, transparante polyurethaanlijm, die niet uit lijmnaden loopt door zijn thixotrope structuur en daardoor ook verticaal te gebruiken is. Deze lijm schuimt iets op tijdens de uitharding en heeft daardoor ook een vullend vermogen en een hoge watervastheid. PU-Constructietix...
Prijs € 15,17 Normale prijs € 20,22
Meer
Op voorraad

Referentie: 8112600601

Polymet wit 600 ml worst

Polymet is een blijvend elastisch, hoogwaardige lijm- en afdichtingskit op basis van MS polymeer. Deze 100% pure polymeerkit zorgt voor zeer sterke verlijmingen en hoogwaardige afdichtingen voor binnen en buiten in de bouw en industrie sector. Polymet is weekmakervrij, heeft een zeer hoge aanvangshechting en is op de meeste materialen te gebruiken zonder...
Prijs € 18,82 Normale prijs € 28,95
Meer
Er is geen voorraad op dit moment!

Referentie: 8112600603

Polymet extreme zwart 600 ml worst

Polymet is een blijvend elastisch, hoogwaardige lijm- en afdichtingskit op basis van MS polymeer. Deze 100% pure polymeerkit zorgt voor zeer sterke verlijmingen en hoogwaardige afdichtingen voor binnen en buiten in de bouw en industrie sector. Polymet is weekmakervrij, heeft een zeer hoge aanvangshechting en is op de meeste materialen te gebruiken zonder...
Prijs € 21,79 Normale prijs € 33,52
Meer
Op voorraad