Diamant boren
Diamant boren | Uitstekend geschikt voor het zware werk

Diamant boren

Diamant boren

In de webshop van Metain vindt u de diamantboor die geschikt is voor uw project. In ons brede assortiment zijn diamantboren te vinden voor iedere specifieke klus, dus ook voor de werkzaamheden die voor u liggen. Diamantboren zijn de ideale gereedschappen voor het boren van gaten in harde materialen zoals beton, natuursteen, keramiek en glas. Wilt u weten welke diamantboor uitstekend geschikt is voor het zware werk dat u van plan bent? Metain helpt u met een overzichtelijke uitleg van de eigenschappen en verschillen van de diverse boren die verkrijgbaar zijn in onze webshop. Of u nu op zoek bent naar een diamantdroogboor, een diamantboor om nat mee te boren, een tegelboor, segmentboor of dozenboor; u vindt ze allemaal in uiteenlopende maten en uitvoeringen.
 

 

Welke diamantboor gebruikt u?

De diverse typen diamantboren en hun eigenschappen geven u als gebruiker de mogelijkheid om de juiste diamantboor te kiezen voor het voorgenomen project. Iedere diamantboor heeft dan ook unieke eigenschappen en helpt u de klus naar volle tevredenheid te klaren. Om u te helpen bij uw keuze heeft Metain de mogelijkheden voor u op een rijtje gezet. 
 

 

De segmentboor

Segmentboren hebben een cilindrische vorm met aan de onderkant kleine diamanten segmenten die het materiaal kunnen doorslijpen. Dit type boor wordt voornamelijk gebruikt voor het boren van grote gaten in harde materialen zoals beton en asfalt. Segmentboren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diameters. Voor al uw boorwerk in steensoorten kiest u de juiste segmentboor van Metain. U kiest de segmentboor wanneer u grotere gaten wilt boren in harde materialen.  
 • Ideaal voor grotere gaten 
 • Geschikt voor harde materialen zoals beton en asfalt 
 • Verkrijgbaar in verschillende maten en diameters 

 

 

De dozenboor 

Dozenboren, ook wel holle boren genoemd, zijn ideaal voor het maken van ronde uitsparingen of gaten in wanden of vloeren. Deze boren hebben een holle kern waardoor er een cilindervormig stuk materiaal uitgeboord kan worden zonder dat er veel stof vrijkomt. Bestel uw dozenboor bij Metain en profiteer optimaal van de continue kwaliteit van deze diamantboor. Dankzij onze eigen fabricage, voor professionals, door professionals. Met 6 segmenten, voor trillingsarm boren en eenvoudiger inzetten. Alle segmenten zijn uitgevoerd met turbo voor een uitstekende afvoer van stof. Door hogere boorsnelheid krijgt u nauwkeurige gaten. De dozenboor heeft een superieure standtijd en maakt het mogelijk om maar liefst 1200 gaten in kalkzandsteen te boren. De dozenboren in onze webshop zijn leverbaar met zij- of achter-stofsleuf en hebben een standaard M16 aansluiting.  
 • Ideaal voor ronde uitsparingen of gaten 
 • Laat weinig stof vrij tijdens het boren 
 • Holle kern zorgt ervoor dat er een cilindervormig stuk materiaal uitgeboord kan worden 
 
 

De tegelboor 

Tegelboren zijn speciaal ontworpen voor het boren van gaten in keramische tegels en andere harde materialen zoals porselein en glas. Deze boren hebben een diamantpunt die het materiaal kan doorslijpen zonder dat de tegel barst of breekt. Uw tegelboor is verkrijgbaar in de webshop van Metain, met of zonder C.G.I.[Text Wrapping Break]C.G.I., dat staat voor ‘Cooling Gel-Inside’, geeft een inwendige gel af die bij warmteontwikkeling wordt vrijgegeven. Op deze wijze wordt verbranding tegengegaan. De C.G.I. boren zijn dan ook ontwikkeld om droog te boren en maken gemakkelijk boren in combinatie met snoerloos gereedschap goed mogelijk. De schacht met zes kanten heeft een preventieve werking tegen het slippen van de boor. Tegelboren zijn verkrijgbaar in onze webshop van 5.0 millimeter tot 14.00 millimeter. In de webshop van Metain vindt u ook een 5-delige tegelboren koffer met verschillende maten tegelboren.  
 • Ideaal voor het boren van gaten in keramische tegels, porselein en glas 
 • Diamantpunt voorkomt dat de tegel barst of breekt tijdens het boren 

 

 

De diamandboor voor droog boren

Diamantdroogboren zijn ideaal voor het droog boren van gaten in harde materialen zoals beton, marmer, graniet en natuursteen. Deze boren hebben diamanten segmenten die ervoor zorgen dat er geen water nodig is om te koelen tijdens het boren. Bent u op zoek naar de juiste diamantboor voor droog boren? In de webshop van Metain vindt u een brede selectie van verschillende maten en diameters.  

 • Ideaal voor droog boren van harde materialen 
 • Geen water nodig om te koelen tijdens het boren 
 • Verkrijgbaar in verschillende maten en diameters 

 

 

De diamandboor voor nat boren

Diamantboren voor nat boren zijn geschikt voor het maken van gaten in harde materialen met behulp van water als koeling. Het water zorgt ervoor dat de boor niet oververhit raakt en vermindert ook de stofvorming. Let voor u begint met boren altijd goed op welke diamantboor u gebruikt. Een diamantboor voor nat boren vindt u in ons brede assortiment in uiteenlopende maten en diameters.  

 

 • Geschikt voor nat boren van harde materialen 
 • Water dient als koeling om oververhitting te voorkomen 
 • Vermindert stofvorming tijdens het boren 

 

 

Kan een diamantboor door gewapend beton? 

Gewapend beton is verstevigd met ijzer, waardoor het zorgvuldig kiezen van de juiste diamantboor van groot belang is. In de webshop van Metain vindt u alleen hoge kwaliteit gereedschap en materialen. Dit geldt dus ook voor de diamantboor die u bestelt om door gewapend beton te boren. Onze diamantboren boren dan ook moeiteloos door spouwmuren en gewapend beton. Wij adviseren het gebruik van een 1/2” diamantboor om nat te boren. Het nat boren voorkomt overmatig stofvorming en snel overhitten van uw boor. Voor advies over de beste diamantboor voor uw project kunt u altijd contact opnemen met één van onze vriendelijke medewerkers, voor doordacht advies op maat en professionele tips.  

 

 

Wat heeft u nodig om te boren met een diamantboor? 

Om te boren met een diamantboor gebruikt u een elektrische boormachine. Kies voor een hoog toerental en zorg dat u begint in een hoek van 30 graden. Begin met het tollen van de boor om de warmte de kans te geven uit het boorgat te ontsnappen. Voor een diamantboor om nat te boren is een speciale diamantboormachine, waarop een slang wordt aangesloten die de watertoevoer regelt. Deze slang wordt aangesloten op een watertank. Er moet druk aanwezig zijn in deze watertank. Dit kan met een pompmechanisme, maar er zijn ook elektrische watertanks verkrijgbaar. Door het nat boren wordt zoals eerder beschreven stofvorming verminderd door directe neerslag van het stof. De diamantboor wordt door het water gekoeld en schade wordt op deze wijze voorkomen.  

 

 

Wanneer nat en wanneer droog boren? 

Wanneer u gaat boren in gewapend beton, of niet helemaal zeker weet of er ijzer zit in de muur waarin u gaat boren, kiest u voor nat boren. Let op! Nat boren veroorzaakt plasjes water. Ook op de plekken waar u dit liever niet wilt. Voor advies op maat en professionele tips die direct op uw situatie van toepassing zijn kunt u contact opnemen met de vriendelijke verkoopadviseurs van Metain. Voor grotere gaten in beton is het nat boren met een diamantboor altijd de beste keuze.

Droog boren is altijd een optie, maar houd wel goed rekening met het stof dat vrijkomt tijdens het boren. Ook wordt droog boren afgeraden voor het boren van gaten in beton of andere harde steensoorten, vanwege de enorme hitte die vrij komt. Kies droog boren met een diamantboor voor situaties waarin geboord wordt in zachtere materialen. Zoals bijvoorbeeld bakstenen muren, kalkzandsteen of tegels en keramiek. Vraag bij twijfel altijd om raad bij Metain, zodat u de juiste diamantboor bestelt voor uw klus.  

 

 

Even recapituleren

Diamantboren zijn onmisbaar bij het boren van gaten in harde materialen. Er zijn in de webshop van Metain verschillende typen diamantboren beschikbaar die elk hun eigen specifieke eigenschappen en toepassingen hebben. Het is belangrijk om de juiste boor te kiezen voor de klus die u wilt uitvoeren om zo het beste resultaat te behalen. Door gebruik te maken van de door ons verstrekte bovenstaande informatie kunt u een weloverwogen keuze maken bij het selecteren van de juiste diamantboor voor uw project. Heeft u desondanks vragen, opmerkingen of wilt u wat professioneel advies inwinnen? Onze deskundige verkoopadviseurs staan voor u klaar. Gebruik altijd de juiste diamantboor voor uw klus om ongewenste situaties te voorkomen. Stof- en hittevorming zijn te verminderen en vertragen door nat te boren met een diamantboor. Profiteer optimaal van het brede assortiment van Metain, waar altijd de juiste diamantboor te vinden is om u op weg te helpen bij uw project.  

 

 

Vind wat u zoekt in het assortiment van Metain 

In de webshop van Metain vindt u een brede selectie van diamantboren van hoge kwaliteit. Kies voor segmentboren, dozenboren, tegelboren, diamantdroogboren of diamantboren om nat te boren. Alle diamantboren in ons assortiment voldoen aan hoge kwaliteitseisen en wij bieden eigen fabricage boren voor een continue en uitstekende kwaliteit waarop u kunt bouwen. De diamantboren die men in onze webshop vindt, zijn leverbaar in uiteenlopende maten en diameters. Zoek altijd de juiste boor voor uw project om de beste resultaten na te streven.

Ook voor uw andere materialen kunt u terecht bij Metain. Van ankers tot boren en van allerhande gereedschap tot zagen. Wij hebben gezorgd voor een breed assortiment met volop keuze, lage prijzen en hoge kwaliteit. Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u profiteren van professionele tips en doordacht advies op maat van onze verkoopadviseurs? Neem dan contact op met Metain via telefoon of het handige contactformulier. Wij staan voor u klaar! 

Er zijn 91 producten.

Item 1-12 van 91 in totaal item(s)
Actieve filters