Tafelzaag nat / droog
Tafelzaag nat / droog

Tafelzaag nat / droog

Tafelzaag nat droog

De Metain doorslijpschijven voor nat gebruik zijn in diverse diameters en asgaten verkrijgbaar. Metain kan de schijven leveren in diverse uitvoeringen waaronder geluidsarme bladen.

  • Zeer hoge standtijd!!
  • 10 mm hoge snelzagende turbo segmenten.
  • Hoogwaardige kwaliteit diamant.
  • Scherpe zaagsnede.
  • Lasergelast.
  • Voor alle voorkomende bouwmaterialen.

Verkrijgbaar in de maten 300 mm tot en met 400 mm.
Voor advies op maat kunt u contact opnemen met onze adviseurs.

  

Een tafelzaag in uw werkplaats

Een tafelzaag is een veelzijdig gereedschap dat gebruikt wordt bij verschillende houtbewerkingsprojecten. Deze stationaire zaagmachine bestaat uit een cirkelvormig zaagblad dat omhoog komt uit het oppervlak van een vlakke tafel. Tafelzagen worden vaak gebruikt in timmerwerkplaatsen, maar ook door doe-het-zelvers voor hun persoonlijke projecten. Bij Metain vindt u alles dat u nodig heeft voor uw tafelzaag en het efficiënte gebruik daarvan. Met verschillende maten fluisterbladen heeft u altijd de juiste zaag voor uw klus. Wij helpen u graag door al uw vragen over tafelzagen te beantwoorden!

 

Waarvoor wordt een tafelzaag gebruikt?

De belangrijkste functie van een tafelzaag is het zagen van hout. Met behulp van het roterende zaagblad kan de tafelzaag verschillende soorten zaagsneden maken, zoals rechte snedes, versteksneden en groefsneden. Dit maakt het mogelijk om nauwkeurige en strakke zaagsneden te maken voor diverse houtbewerking projecten. We leggen u het verschil uit tussen de diverse typen sneden. 

 

Doorsnede

Alle sneden die door het hout heen gaan.

 

Rechte snede

De rechte snede is, zoals de naam al zegt, een snede die volledig recht is. Zonder tafelzaag is het maken van een rechte snede een uitdaging en vereist enige extra handelingen voor precisie. De tafelzaag helpt om de rechte snede snel en effectief te zagen. 

  

Versteksnede

Bij een versteksnede, ook wel hoekzaagsnede genoemd, wordt het hout direct doorgezaagd in een hoek. De twee delen die overblijven hebben een hoek van 90 graden. De versteksnede komt veel voor in de meubelmakerij, timmerwerkplaats en natuurlijk in de bouw. 

  

Niet-doorsnede

Alle sneden die niet volledig door het hout heen gaan.

 

Groefsnede

Met de groefsnede worden voegen, sleuven, profielgroeven of uitsparingen gezaagd. Het gebruik van een tafelzaag is voor een uitstekende groefsnede essentieel. Met een groefsnede wordt namelijk niet helemaal door het hout heen gezaagd en precisie is geboden. De groefsnede loopt met de houtnerf mee. Het is belangrijk de bladhoogte en de aanslag correct in te stellen. 

Dado-snede

Dan is er nog de Dado-snede of ‘Dado-cut’. Deze niet-doorsnede loopt over de houtnerf en u heeft een speciaal Dado-blad nodig op uw tafelzaag. 

Sponningsnede 

De sponningsnede komt langs de rand van het te zagen hout en wordt veelal gebruikt in de meubelmakerij voor het bevestigen van bodems in laden of ruggen in kasten. De verbindingssterkte is bij een sponningsnede aanzienlijk lager dan bij de Dado-snede of de groefsnede.

Door op verantwoorde en veilige manier om te gaan met uw tafelzaag is dit prachtige gereedschap een enorme aanwinst voor iedere werkplaats. Tijdbesparend en precisie verhogend. De tafelzaag in uw werkplaats kan worden gebruikt voor het op maat zagen van houten planken of platen, het maken van versteksneden om hoeken te creëren, groeven en sleuven in hout te zagen voor het plaatsen van verbindingen of het maken van sponningen en tandverbindingen. Er zijn talloze voordelen door het gebruik van een tafelzaag. 

  

De 7 grootste voordelen van een tafelzaag

Nauwkeurigheid

Tafelzagen zijn ontworpen om nauwkeurige zaagsneden te maken. Het vlakke zaagoppervlak en de geleiderails stellen u in staat om precieze rechte snedes te maken zonder afwijkingen.

  

Verschillende zaagsnedes

Met een tafelzaag kunnen diverse zaagsneden worden gemaakt, zoals rechte sneden, versteksneden en groefsneden. Deze veelzijdigheid vergroot uw mogelijkheden voor creatieve houtbewerking!

 

Vermogen

Tafelzagen hebben krachtige motoren die moeiteloos door verschillende houtsoorten kunnen zagen. Hierdoor kan er snel en efficiënt gewerkt worden. Een tafelzaag zaagt krachtiger dan een roundhouse van Chuck Norris. 

 

Veiligheid

Moderne tafelzagen zijn uitgerust met veiligheidsvoorzieningen, zoals beschermkappen en zaagbladafdekkingen, om ongelukken te voorkomen. Daarnaast zijn er ook technologieën zoals anti-terugslagvoorzieningen die de veiligheid verder vergroten. Vraag uw favoriete Metain medewerkers om veiligheidsadvies voor de tafelzaag in uw werkplaats.

 

Tijdsbesparing

Het gebruik van een tafelzaag kan u veel tijd besparen in vergelijking met het handmatig zagen van hout. Dankzij uw tafelzaag kunnen grote hoeveelheden hout snel en efficiënt worden bewerkt.

 

Precisieherhaling

Bij het werken aan projecten waar herhaaldelijk dezelfde zaagsnedes nodig zijn, is een tafelzaag uitermate handig. De instellingen kunnen nauwkeurig worden vastgezet voor consistentie in de zaagsneden. 

 

Professionaliteit

Door het nauwkeuriger werken met een tafelzaag verhoogt u de professionaliteit van uw werkplaats. Dat is zelfs voor amateurs en hobbyklussers een goede reden om de aanschaf van een tafelzaag op het verlanglijstje te schrijven. Minder fouten, betere pasvorm, meer stevigheid.

 

Wat is een fluisterblad?

De fluisterbladen van Metain zijn ontwikkeld om uw tafelzaag sneller en stiller te laten zagen. Door de perfecte snijrand en de hoge kwaliteit van het materiaal zijn onze fluisterbladen vlijmscherp en oersterk. Ontwikkeld door en voor professionals. Net als onze andere producten voldoen de zaagbladen van Metain aan strenge eisen en hebben wij gekozen voor alleen de beste producten en materialen in onze webshop. 

  

Al uw gereedschap en materialen onder één dak

Voor al uw gereedschappen, schroeven, accessoires en benodigdheden is de webshop van Metain een rots in de branding. Voor hobbyisten, serieuze klussers en de doorgewinterde professional is ons brede assortiment een stabiele basis. Bij alledaagse klussen en grote projecten kunt u rekenen op de hoogwaardige kwaliteit van iedere spijker, zaagblad of constructielijm. En u vindt alles onder één dak! In ons ruime assortiment vindt u elke boor, iedere zaag en alle schroeven die u nodig heeft. 

  

Optimale service en persoonlijk advies

Iedere medewerker van Metain is naast professional ook enthousiast liefhebber van bouwen, repareren en bewerken. Al uw vragen over de juiste gereedschappen, materialen, afstellingen van uw tafelzaag en methoden kunt u kwijt bij onze specialisten. Met persoonlijke service en doordacht advies op maat zijn wij de gereedschapskist die u nooit in de steek laat. Ieder project en elke klus wordt een succes.

  

Veiligheid voorop

Zoals iedereen weet staat veiligheid altijd voorop. Dit geldt dubbel voor het gebruik van een tafelzaag. Het enorme vermogen van een tafelzaag en de scherpte van de zaagbladen van Metain verhogen het belang van een veilige werkplaats. Maak altijd gebruik van beschermkappen, afdekkingen en andere manieren om uw vingers op de juiste plaats te houden. Gebruik een tafelzaag die is voorzien van moderne technologieën zoals anti-terugslag en een noodstopknop. Houd uw gedachten bij het werk en maak van dit volgende project uw meesterwerk!

Actieve filters