Filteren op

Categorieën

Categorieën

Slijpschijven
Slijpschijven | Laser gelast voor de beste kwaliteit en prestaties

Slijpschijven

Slijpschijven

In de webshop van Metain vindt u slijpschijven en afbraamschijven voor ieder project. Of u nu metaal of steen wilt doorslijpen, materialen wilt afbramen, lasnaden weg wilt werken of roest wilt wegslijpen. Wij hebben ervoor gezorgd dat u altijd de juiste slijpschijf kunt vinden voor de klus die u voor zich heeft.
Om u te helpen de juiste keuze te maken, leggen wij u aan de hand van enkele voorbeelden uit welke klussen u zoal kunt doen met de slijpschijven in ons brede assortiment. Profiteer optimaal van de keuzemogelijkheden en de hoge kwaliteit van de producten in de webshop van Metain. 

Een haakse slijper is een uitstekende powertool om talloze klussen mee uit te voeren. Met de rauwe power van de haakse slijper kunt u tegels, buizen, leidingen, metaal, steen en allerlei andere materialen doorslijpen. Het is van groot belang dat de juiste slijpschijf wordt gekozen voor uw klus. Met het uiteenlopende aanbod van Metain is er altijd een slijpschijf die geschikt is.

Welke soorten slijpschijven zijn er?

Welke slijpschijf gebruikt u voor welke klus? Om te weten welke slijpschijven geschikt zijn voor uw voorgenomen project, hebben wij de diverse soorten slijpschijven voor u op een rijtje gezet. Deze slijpschijven kunnen worden gebruikt in combinatie met uw haakse slijper. Deze lichte en handzame powertool biedt de mogelijkheid om flexibel en effectief te klussen. 

Doorslijpschijven

Dé slijpschijf om stevige materialen mee door te komen is de doorslijpschijf. Deze slijpschijven zijn gemaakt van metaal, vaak van roestvast staal. Steen en metaal kunnen met een doorslijpschijf keurig precies worden doorgeslepen. Gebruik een doorslijpschijf echter nooit om af te bramen! De slijpschijven zijn hiervoor niet gemaakt en er is een kans dat de schijf kapot springt, tijdens het slijpen. Vanwege de hoge snelheden kan dit gevaarlijk zijn. 

Afbraamschijven

Materialen afbramen kan natuurlijk wel op veilige wijze met een afbraamschijf. Het weghalen van scherpe, uitstekende en onregelmatige puntjes op een metalen oppervlak gaat uitstekend met deze schijven. Met de haakse slijper en een afbraamschijf kan veel materiaal worden weggeslepen. Deze slijpschijven laten een structuur achter die grof is en dus verdere bewerking nodig heeft om de oppervlakte glad te maken. 

Fiberschijven

Naast doorslijpschijven en afbraamschijven vindt u in het brede assortiment van Metain ook de fiberschijven. Deze flexibele en multifunctionele slijpschijven kunnen voor diverse doeleinden worden gebruikt. Zo kunt u met een fiberschijf afbramen, maar ook fijnere bewerkingen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het glad maken van lasnaden of walshuid verwijderen. Grove slijpwerkzaamheden goedkoop en effectief uitvoeren kan met fiberschijven met een wat grovere korrel. Heeft u een wat fijnere afwerking in gedachten? Dan kunt u natuurlijk kiezen voor een fiberschijf met kleinere korrel. Om het optimale uit de fiberschijf te halen en te kiezen voor veiligheid, adviseren wij het gebruik van goede steunschijven.

Lamellenschijven

Ook lamellenschijven zijn te gebruiken voor uiteenlopende klussen. Met een lamellenschijf werkt u bijvoorbeeld materialen fijn af of zorgt u voor zwaar schuurwerk. Met de lamellenschijven kan worden geschuurd, maar u kunt deze slijpschijven in combinatie met uw haakse slijper ook gebruiken voor ontbramen, randen afschuinen of afronden en het verwijderen van lasrupsen. U kiest in het assortiment zelf de korrel van de lamellenschijf. Hoe grover deze is, hoe groter de kans is dat u iets aan nabewerking zult moeten doen. Maar het is ook mogelijk om deze schijven met een fijne korrel te bestellen in onze webshop. 

Veiligheid voorop

Metain adviseert om altijd zorg te dragen voor uw eigen veiligheid en die van de mensen in uw omgeving. Draag daarom tijdens het slijpen, afbramen of schuren altijd een veiligheidsbril. Op het moment dat u bezig bent met slijpen, is het erg belangrijk dat uw gedachten louter bij de klus zijn. Ga nooit aan de slag met versleten of beschadigde slijpschijven en controleer altijd de staat van uw haakse slijper voordat u deze in gebruik neemt.

Haakse slijper of slijptol

De haakse slijper wordt ook wel slijptol genoemd. Deze powertool laat de bevestigde slijpschijf op grote snelheden draaien, waardoor het slijpen, ontbramen, schuren en andere klussen mogelijk wordt gemaakt. Let op! Controleer altijd het maximaal toegelaten aantal toeren op de slijpschijf. Wanneer dit lager is dan het toerental van de slijptol, raden wij het gebruik af. Door het hoge toerental van de slijper kunnen beschadigingen en gevaarlijke situaties ontstaan. Vervang zoals eerder gezegd op tijd de slijpschijf voor een optimaal slijpproces en optimale veiligheid. Check daarnaast altijd de uiterste gebruiksdatum, om afbrokkelen en uiteenspatten te voorkomen. 

Optimale kwaliteit en voldoende keuze

Bij Metain zorgen we er altijd voor dat onze webshop gevuld is met producten van hoge kwaliteit. Door te kiezen voor de beste producten kunnen we garant staan voor veiligheid en kwaliteit. In combinatie met de professionele en persoonlijke service die wij aan onze uitstekende producten toevoegen is uw bestelling in goede handen. Wij leveren snel en u kunt rekenen op scherpe prijzen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met één van onze vriendelijke medewerkers of vul het contactformulier in op onze website.

Er zijn 8 producten.

Item 1-8 van 8 in totaal item(s)
Actieve filters