Bitjes
Bitjes | Bestel eenvoudig en direct op Metain.nl

Bitjes

Bitjes

Verkrijgbaar in diverse aansluitingen en maten.

  • Pozidrive.
  • Phillips.
  • Torx.
  • Metain Ttap.
  • Inbus.
  • Square drive.
  • Titanium.
  • Fit bit small.

Verschillende soorten bits en bijbehorende schroeven 

De schroefmachine is een onmisbaar gereedschap voor iedere professional, klusser en doe-het-zelver. Welk project dan ook voor u ligt, de schroefmachine én de juiste bits voor de klus zijn essentieel. Met het oog op de verschillende typen schroeven die worden gebruikt, is het belangrijk om zorgvuldig te kiezen voor de bijpassende bits. Wanneer de verkeerde bit wordt gebruikt kan de schroef en uw bit worden beschadigd. Bovendien duurt het werk langer en vraagt onnodige energie van u en uw medewerkers. Welke bits zijn er nodig voor uw project? Metain helpt u de beste keuze te maken. 

In ons assortiment is een brede selectie beschikbaar van uiteenlopende bits voor uw schroefmachine. In diverse prijsklassen, maten en typen zijn onze bits altijd van hoge kwaliteit en leverbaar uit voorraad. Metain zet voor u de soorten bits op een rijtje, compleet met de belangrijkste eigenschappen én voordelen van het type schroef waarbij de bits horen. 

Kruiskop- of Phillips bit 

De Phillips bit is één van de meest gebruikte bits voor schroefmachines. Deze bit heeft namelijk een kruiskop waarmee hij perfect past op Philips-schroeven, ook wel kruiskopschroeven genoemd. De kop van deze schroef heeft vier afgeronde hoeken die in een kruisvorm staan. De PH bit biedt hierdoor veel grip op de kop en zorgt ervoor dat u snel en efficiënt kunt werken zonder kracht te verliezen. PH bits zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, van PH000 tot PH4. Het Philips kruiskop-profiel is de meest gangbare bit en de PH bitset is een absolute must in iedere gereedschapskist. 

Pozi drive bit 

Een andere veelgebruikte bit is de Pozi drive bit. Deze lijkt op de Phillips bit, maar heeft nog eens extra ribbels op de kop van het gereedschap waardoor de bit betere grip heeft op Pozi drive-schroeven. Dit type schroevendraaier of bit wordt vaak gebruikt in houtbewerkings- of meubelprojecten waarbij veel kracht nodig is om de schroeven vast te draaien. De PZ bits zijn dus gemaakt voor nóg meer grip. Een nadeel van deze bits is dat de schroeven en bits gevoeliger zijn voor slijtage en beschadiging. Voor de professional of doe-het-zelver die veel met hout werkt komt een PZ bitset in de gereedschapskist altijd van pas. Gewoonlijk verkrijgbaar in PZ1, PZ2 en PZ3. 

Torx bit 

De Torx bit heeft een ster- of zeshoekige vorm en is daardoor perfect voor het vastzetten van schroeven met een Torx-kop. Dit type schroevendraaier of bit biedt niet alleen veel grip, maar maakt ook snel werken mogelijk. Er hoeft door u als klusser namelijk minder kracht te worden gebruikt dan bij andere bits door de uitstekende pasvorm van de Torx bits. De Torx bit brengt een hoger moment over op de schroef, waardoor slijtage of beschadiging minder snel voorkomt. Afhankelijk van het merk zijn Torx bits verkrijgbaar in een groot aantal maten, van T3 tot T50. 

Inbus of Binnen zeskant bit 

De Inbus of binnen zeskant bit wordt vooral gebruikt voor het vastzetten van bouten en moeren met een zeskantige kop. Deze bit past precies op de kop van deze bouten en geeft genoeg grip zodat je ze goed vast kunt draaien. Hoewel dit profiel vaak wordt gezien, is de kans op slijtage en beschadigingen vrij hoog. Vaak wordt de zeskant enkel gebruikt voor meubelen of andere producten die vooraf ingeboord zijn of op maat geproduceerd. De maat wordt bepaald door de afstand tussen twee zijden te meten. 

Sleufbit 

Een sleufbit gebruik je voor platte schroeven met een gleufkop. Dit type schroevendraaier of bit wordt vaak gebruikt bij oudere meubelstukken of antieke objecten omdat daar vaak nog ouderwetse sleufscharnieren op zitten. Het vervangen van deze scharnieren vraagt dan om een sleufbit. Tegenwoordig wordt de sleufbit niet vaak meer gebruikt, mede door beperkte grip. Hierdoor is veel kracht nodig en de levensduur van de schroeven en bits zijn beperkt. Dit door de hoge kans op beschadigingen en slijtage. 

Resistorx bit 

De Resistorx schroef wordt vaak gebruikt in sabotage bestendige constructies en producten. Dit door de extra pin in het midden van de schroef, waardoor deze schroeven niet met een gewone Torx bit zijn te schroeven. De boring in het midden van de Resistorx bit zorgt ervoor dat deze perfect past op een dergelijke schroef. De vandaalbestendige eigenschap van dit type schroef is vooral gebaseerd op het ontbreken van dit bitje in de gereedschapskist van de gemiddelde inbreker.  

Torx Plus 

Een andere variant op de Torx bit is de Torx Plus bit. Met de afgevlakte uiteinden kan een nog hoger moment worden overgebracht op de schroef. De verkleinde aangrijphoek geeft een betere grip. De Torx Plus bits zijn verkrijgbaar in T3 tot en met T40, afhankelijk van het merk dat u kiest. 

Square drive 

De Square drive bit, ook wel de Robertson genoemd, wordt vooral voor precisiewerk gebruikt. Met de perfecte pasvorm is de levensduur van deze bits én de bijbehorende schroeven aanzienlijk langer dan bij de andere bits. 

Tri-Wing 

De Tri-Wing bit wordt nauwelijks gebruikt, maar vindt u soms in consumenten elektronica. Als verhoging van de drempel om zelf deze elektronica te openen is de weinig gangbare Tri-Wing schroef dus nauwelijks te vinden. 

Bestel uw bits eenvoudig in onze webshop 

In het brede assortiment van Metain vindt u naast de juiste bits voor uw project ook de juiste schroeven. Afhankelijk van uw klus is in onze webshop iedere schroef te vinden die u nodig kunt hebben. Houtdraadbouten, spaanplaatschroeven, metaalschroeven, gipsplaatschroeven en betonschroeven in uiteenlopende maten zijn eenvoudig te bestellen en uit voorraad leverbaar. Naast bits en schroeven vindt u bij Metain natuurlijk gereedschap, bithouders, slagdoppen en alle andere benodigdheden voor uw project.  

Titanium bits 

Titanium bits worden steeds populairder onder professionals en doorgewinterde doe-het-zelvers. Het gebruik van titanium bits heeft dan ook enkele voordelen. In het assortiment van Metain vindt u de titanium bits voor uw klus. Profiteer optimaal van de eigenschappen van dit sterke materiaalsoort! 

Titanium is een zeer sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen corrosie, slijtage en breuk. Het materiaal heeft een lager gewicht dan staal, waardoor het gemakkelijker te hanteren is. Dit maakt titanium een uitstekende keuze voor het maken van schroefbits die lang meegaan en bestand zijn tegen zware belasting. 

Duurzaamheid 

Titanium is een zeer duurzaam materiaal dat bestand is tegen corrosie, slijtage en breuk. Dit betekent dat titanium schroefbits veel langer meegaan dan bits gemaakt van andere metalen zoals staal of messing. Ze kunnen herhaaldelijk worden gebruikt zonder af te breken of te beschadigen, zelfs bij intensief gebruik. Zoek altijd de juiste maat bit bij de schroef die u wilt gebruiken voor een optimaal resultaat. 

Lichtgewicht 

Voor minder belasting in uw gereedschapskist en voertuig is het gebruik van titanium bits een slimme keuze. Titanium is namelijk veel lichter dan staal. Dit maakt het gemakkelijker om mee te werken omdat de materiaalsoort minder belastend is voor de polsen en armen. Het lichtere gewicht van titanium schroefbits maakt het bovendien gemakkelijker om te manoeuvreren in krappe ruimtes. 

Corrosiebestendigheid 

Titanium is extreem corrosiebestendig en roest niet zoals staal dat doet wanneer het wordt blootgesteld aan vochtige omstandigheden. Dit maakt titanium schroefbits ideaal voor gebruik in vochtige omgevingen of buiten, waar andere materialen kunnen corroderen en afbreken. De levensduur van uw gereedschap is van groot belang, of u nu dagelijks of minder regelmatig gebruikmaakt van uw bits. 

Hoge sterkte 

Titanium heeft een hoge sterkte-gewichtsverhouding, wat betekent dat het heel sterk is vergeleken met zijn gewicht. Dit maakt titanium schroefbits ideaal voor toepassingen waarbij een hoge trek- of buigsterkte vereist is. Bijvoorbeeld bij het vastzetten van zware planken of bevestigen van zware materialen. Heeft u een project voor de boeg waarbij wat meer kracht nodig is? Kies dan voor titanium bits! 

Lagere wrijvingscoëfficiënt 

De wrijvingscoëfficiënt van titanium schroefbits is aanzienlijk lager dan die van andere metalen zoals staal. Dit betekent dat er minder kracht nodig is om de bit door het materiaal te laten gaan, waardoor je minder druk hoeft uit te oefenen op de boormachine of schroevendraaier. Hierdoor kun je sneller werken en wordt vermoeidheid verminderd. 

Hittebestendigheid 

Titanium heeft een hoge temperatuurbestendigheid en kan worden gebruikt op hogere temperaturen dan andere metalen zoals staal. Dit maakt titanium schroefbits ideaal voor toepassingen waarbij warmte betrokken is. Bijvoorbeeld bij het vastzetten van onderdelen die blootgesteld worden aan hoge temperaturen. 

Magnetisch 

Titanium is niet magnetisch, wat betekent dat het niet zal reageren op magnetische velden. Dit kan handig zijn in bepaalde situaties waarin andere metalen kunnen interfereren met elektronische apparatuur of gevoelige instrumenten.  

De juiste bit voor uw project 

Bent u op zoek naar de ideale schroef voor uw project? Wilt u advies over de juiste bit? De keuze voor het gereedschap dat u gebruikt kan grote invloed uitoefenen op uw project. Voor professioneel en vrijblijvend advies en handige tips kunt u altijd contact opnemen met Metain. Onze vriendelijke en ervaren adviseurs hebben brede kennis van gereedschap, materiaal en andere benodigdheden. Wij delen onze kennis graag om er samen voor te zorgen dat uw project een groot succes wordt. Samen kiezen we de juiste bit voor uw project! 

Er zijn 71 producten.

Item 1-12 van 71 in totaal item(s)
Actieve filters