Pluggen
Pluggen | Bestel nu bij Metain.nl, de juiste Pluggen voor elk project!

Pluggen

Uni-fix

Pluggen

De bekende Uni-Fix plug, die universeel toepasbaar is in diverse materialen zoals: beton, kalkzandsteen, baksteen, gipsblokken, poruzo, cellenbeton, gipsplaat, enz.

 • Zet uit in 4 richtingen.
 • Grip over de gehele lengte.
 • Extra grip door vervaardiging uit zacht zelfsmerend materiaal (polyethyleen).
 • Draait niet mee.
 • Plug vormt naar gat.
 • Makkelijk in te brengen (ronde top).
 • Massief (extra uitzetting).
 • Klein randje aan plug (voor gebruik in gipsplaat).
 • Kleur is maat (werkgemak).
 • Ook in groter gat te monteren d.m.v. het gebruik van een dikkere schroef.
 • Zuinig in verbruik door montage van plug op strip.
 • Rotvrij, verouderingsbestendig en bestand tegen extreme weersinvloeden.


Verkrijgbaar in de maten 5.0 mm tot en met 12.0 mm.

Bestel uw pluggen in de webshop van Metain 

Pluggen van topkwaliteit in alle vormen en maten online bestellen was nog nooit zo gemakkelijk. Als u in de bouw werkt of gewoon een handige doe-het-zelver bent, dan weet u zonder twijfel hoe belangrijk het is om de juiste tools en materialen te hebben voor elke klus. Onder de meest essentiële benodigdheden behoren de zogenoemde pluggen. Pluggen worden gebruikt om schroeven stevig vast te houden in stenen muren en andere harde oppervlakken. Het is essentieel voor de kwaliteit van uw werk om de juiste pluggen te kiezen voor uw project. Met goede pluggen die uitstekend op maat zijn, kunt u er zeker van zijn dat uw verbinding veilig en stabiel blijft. In het assortiment van Metain vindt u als professional een brede selectie van de beste pluggen op de markt. Om u te helpen de juiste pluggen te kiezen voor uw klus of project hebben wij enkele eigenschappen van onze beste pluggen op een rijtje gezet.  

Conventionele nylon pluggen 

Om te beginnen staan we stil bij de conventionele nylon pluggen die iedereen maar wat goed kent. Deze pluggen worden ook wel muurpluggen genoemd. Ze worden vaak gebruikt voor lichte bevestigingen zoals schilderijlijsten, spiegels of plankjes. Deze eenvoudige plastic cilinders hebben een schroefdraad aan de binnenkant waarin een schroef bevestigd kan worden. Het gebruik van conventionele pluggen is vrij eenvoudig. Allereerst moet er een gat in de muur geboord worden dat iets kleiner is dan de grootte van de plug zelf. Vervolgens wordt de plug in het gat gestoken en wordt er met behulp van een schroevendraaier of schroefmachine een schroef doorheen gedraaid tot deze stevig vastzit. 

Houd er rekening mee dat conventionele pluggen niet erg sterk zijn en daarom alleen geschikt zijn voor lichte toepassingen. De maximale belasting voor deze nylon pluggen ligt meestal tussen de 5 en 10 kilogram. U vindt in de webshop van Metain een selectie van diverse maten. 

Hi-Load pluggen 

De Hi-Load plug is een veel sterkere versie van de muurplug. Deze pluggen zijn gemaakt van nylon of plastic en hebben een opvallende vorm: ze hebben namelijk ribbels aan de binnenkant, waardoor ze meer grip hebben op het materiaal waarin ze geplaatst worden.

Hi-Load pluggen zijn geschikt voor middelzware tot zware bevestigingen en kunnen maximaal tot wel 40 kilogram dragen. Ze zijn daarom ideaal voor het ophangen van planken, kasten of lampen. 

Let op! Hi-Load pluggen zijn wat lastiger te gebruiken dan conventionele pluggen. Het boren van het gat moet precies de juiste grootte hebben om goed te passen bij de plug. Daarnaast kan het plaatsen van de schroef in de plug lastig zijn door de ribbels aan de binnenkant. In ons assortiment vindt u enkel hoge kwaliteit Hi-Load pluggen in verschillende maten.  

Slagpluggen 

Slagpluggen, ook wel hamerpluggen genoemd, worden gebruikt voor toepassingen waarbij geen boormachine beschikbaar is of waarbij het gebruik ervan niet wenselijk is. Deze pluggen worden veelal gebruikt in betonnen muren en vloeren en kunnen zwaardere lasten dragen dan conventionele pluggen. Het gebruik van slagpluggen is eenvoudig: eerst moet er met behulp van een hamer een gat in de muur geslagen worden. Vervolgens wordt de slagplug in dit gat gestoken en wordt er met behulp van een schroevendraaier of schroefmachine een schroef doorheen gedraaid. 

Het voordeel van slagpluggen is dat ze zeer sterk zijn en geschikt zijn voor zware toepassingen. Ze kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld planken, kasten of rekken op te hangen. Het nadeel van slagpluggen is dat het plaatsen ervan veel lawaai maakt en dat er kans bestaat op beschadiging aan de muur. Zorg er daarom altijd voor dat u voorzichtig te werk gaat. In het assortiment van Metain zijn verschillende slagpluggen verkrijgbaar.  

Kraagpluggen 

Kraagpluggen worden voornamelijk gebruikt in holle materialen zoals gipsplaten of houtvezelplaten. Deze pluggen hebben een kraag aan de buitenkant die voorkomt dat de plug te ver in het materiaal verdwijnt. Dit maakt de pluggen ideaal voor bevestigingen waarbij een vlakke afwerking wenselijk is. Het gebruik van kraagpluggen is eenvoudig: eerst moet er met behulp van een boor een gat in het materiaal geboord worden dat iets kleiner is dan de grootte van de plug zelf. Vervolgens wordt de plug in dit gat gestoken en wordt er met behulp van een schroevendraaier of schroefmachine een schroef doorheen gedraaid tot deze stevig vastzit. 

Kraagpluggen zijn geschikt voor lichte tot middelzware toepassingen en kunnen maximaal tot wel 15 kilogram dragen. Ze zijn daarom ideaal voor het ophangen van schilderijlijsten, spiegels of lampjes. Denk eraan dat de gipsplaat of houtvezelplaat waarin u de kraagplug bevestigt ook een maximale draagkracht heeft. Hoe sterk de plug ook is, de gipswand is niet altijd in staat om steun te bieden voor een zware boekenplank of full-length spiegel. 

Uni-Fix vierweg pluggen 

Een product dat opvalt tussen alle verschillende soorten pluggen die beschikbaar zijn is de Uni-Fix plug. Deze plug heeft vele voordelen ten opzichte van andere soorten pluggen, waaronder een vierwegs-uitzetting die optimale stevigheid biedt. Metain adviseert het gebruik van de Uni-Fix plug voor uiteenlopende klussen en projecten. Daarom zullen we verder ingaan op de eigenschappen en voordelen van deze plug. 

De Uni-Fix plug biedt grip over de gehele lengte van de schroef, wat betekent dat uw verbinding niet alleen aan het begin, maar overal langs de schroef stevig vastzit. Dit is vooral handig als u met langere schroeven werkt die meer ondersteuning nodig hebben. De druk op de schroef wordt door deze betere grip beter verdeeld, waardoor deze aanzienlijk meer gewicht kan dragen. Het gebruik van Uni-Fix pluggen verhoogt dus de stevigheid en veiligheid enorm.  

Een ander groot voordeel van de Uni-Fix plug is dat deze is vervaardigd uit zacht zelfsmerend materiaal (polyethyleen). Dit materiaal geeft extra grip aan uw verbinding en maakt het gemakkelijker om de plug in te brengen. Bovendien draait deze plug niet mee tijdens het installatieproces, waardoor u zeker weet dat uw verbinding stabiel blijft. Voor projecten waarbij de nauwkeurigheid van groot belang is, heeft de Uni-Fix dus een absolute meerwaarde. Één van de meest unieke eigenschappen van de Uni-Fix plug is dat deze zich vormt naar het gat waarin de plug wordt geplaatst. Dit betekent dat er helemaal geen ruimte tussen de plug en de muur zit. Doordat er absoluut geen speling in zit, biedt de Uni-Fix plug extra stabiliteit en toegevoegde stevigheid. Daarnaast heeft de plug een ronde top die het gemakkelijk maakt om in te brengen. 

Meer voordelen van de Uni-Fix vierweg pluggen 

De Uni-Fix plug is massief, wat betekent dat de pluggen extra uitzetting bieden voor optimale stevigheid. Dit is met name handig wanneer u werkt met grotere schroeven of als u extra gewicht wenst te ondersteunen. Net als de kraagplug heeft de Uni-Fix plug een klein randje aan de bovenkant, waardoor de plug uitstekend geschikt is voor gebruik in gipsplaten. Blijf bij het gebruik van de Uni-Fix pluggen in gipsplaten en andere holle muren altijd rekening houden met de draagkracht van de muur zelf.  

Door het gebruik van kleur geven de Uni-Fix pluggen in één oogopslag aan welke maat deze heeft. Tijdens het werken kunt u dus gemakkelijk onderscheiden welke pluggen u wel, en welke niet kunt gebruiken voor uw project. Dit maakt het werken efficiënter en voorkomt foutjes en vergissingen. Tot slot kan de Uni-Fix plug worden gebruikt in grotere gaten door simpelweg een dikkere schroef te gebruiken. De dikkere schroef zorgt ervoor dat de pluggen de juiste vorm aannemen en de ruimte in het gat volledig opvullen. Door de toegevoegde veelzijdigheid en het gemak in gebruik is de Uni-Fix plug een werkelijk onmisbaar stukje materiaal in iedere gereedschapskist voor uiteenlopende projecten en klussen. 

De beste plug voor uw klus vindt u bij Metain 

Zoals u van ons gewend bent, vindt u in de webshop van Metain alleen de beste kwaliteit. [Text Wrapping Break]Dit geldt voor al onze producten, gereedschappen en materialen. De hierboven beschreven Uni-Fix pluggen zijn rotvrij en verouderingsbestendig. Daarnaast zijn de pluggen bestand tegen extreme weersinvloeden en draagt dus bij aan een nog betere, veiligere, stevigere en duurzame verbinding. Zo kunt u erop rekenen dat uw project in alle omstandigheden nóg langer mee gaat. 

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en veelzijdige plug voor uw volgende project, dan is de Uni-Fix plug van Metain zeker het overwegen waard. Of u nu een professional in de bouw bent, aannemer of doe-het-zelver, deze plug biedt alles wat u nodig heeft voor een veilige en stabiele verbinding. Bestel hem vandaag nog in de webshop van Metain en ervaar zelf de voordelen van deze geweldige plug. 

Optimale service en professioneel advies op maat 

Weet u niet helemaal zeker welke pluggen geschikt zijn voor het door u voorgenomen project? Neem contact op met de vriendelijke en deskundige verkoopadviseurs van Metain. Wij helpen u graag op weg en geven professionele tips om uw project soepel te laten verlopen. Met advies op maat staat Metain achter u tijdens iedere klus. Voor een succesvol resultaat, naar volle tevredenheid van u en uw opdrachtgever.  

Er zijn 27 producten.

Item 1-12 van 27 in totaal item(s)
Actieve filters